Haber

Meslek Lisesi öğrencileri bu fırında hem öğreniyor hem de ekmek üretiyor

Meslek Lisesi öğrencileri bu fırında hem öğreniyor hem de ekmek üretiyor

Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Uygar Avcı;

“Öğrencilerimizin eğitimi için okulumuzdaki fırın kurulum tesisini hayata geçirdik”

“Ürettiğimiz ekmekler şehrimizde öğrencilere, ihtiyaç sahiplerine ve kamu kurumlarına dağıtılıyor”

Okul öğrencileri fırıncılık eğitiminden çok memnun

Mustafa Deniz Duran; “Yaparak ve yaşayarak öğreniyoruz”

Sudem Şimşek; “Fırınla ​​ilgili yeni bilgiler öğrenmeye yeni başladım”

BİLECİK – Bilecik’te günlük 10 bin ekmek üretim kapasitesine sahip fırında öğrenciler, öğretmenlerinin kontrolünde ekmek yapım sürecini baştan sona uygulamalı olarak öğreniyor.

390 öğrencinin eğitim gördüğü Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri hem öğreniyor hem de ekmek üretiyor. Asıl amaçlarının Türkiye’de ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Uygar Avcı; “Bakanlığımızın 81’e 100 Fırın İşletmecileri Şurası projesi kapsamında okulumuzdaki fırın süram tesisini hayata geçirdik. Öğrencilerimiz burada fırıncılık eğitimi alıyor. Biz ekmek üretiyoruz. Ürettiğimiz ekmekler taşınan öğrencilere, ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. ve ilimizde bulunan kamu kurumlarında öğrencilerimiz doğal olarak ekmek yapım tekniklerini öğreniyor ve “Meslek oluyorlar. Bakanlığımıza bu imkânı sağladığı için teşekkür ediyoruz.”

“Günlük kapasitemiz 10 bine kadar çıkabilir”

Uygar Avcı açıklamasının devamında, “Günlük kapasitemizi 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Şu anda deneme üretimleri yapıyoruz. Okulumuzun yeme-içme atölyesi 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerimiz uygulamalı eğitim alıyorlar.” İleriye dönük ekmek nasıl yapılır, ekmek teknikleri.” Ekmek ustası nasıl olunur konusunda eğitim alıyorlar. Öğrencilerimiz uygulamalı eğitimlerini fırıncılık atölyemizde alarak fırıncılık alanında kalifiye elemanlar olarak yetiştirilmektedir.”

“Çalışmamız profesyonel malzeme ve ekipmanlarla desteklenmektedir”

Okul öğrencilerinden Mustafa Deniz Duran, Turizm dersinde 11. sınıf öğrencisi olduğunu anlatarak, “İleride hepimiz bu mesleği hem meslek olarak hem de planlama olarak yapmayı planlıyoruz.” öğretmenlerimizin verdiği destek ve arkadaşlarımızın da yardımıyla hem eğlenerek hem öğrenerek işimizi hakkıyla yapıyoruz. Yaparak ve yaşayarak öğreniyoruz. Üstüne koyarak kendimizi geliştiriyoruz.”

“Fırınla ​​ilgili yeni ve yeni bilgiler almaya başladım”

Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Bölümü öğrencisi Sudem Şimşek, “Okulumuzun yiyecek içecek bölümü olan pastacılık ve aşçılık derslerine katılıyorum. okulumuzun gıda üretim seviyesi.şu anda fırıncılıkla ilgili yeni ve yeni bilgiler edinmeye çalışıyorum.başladım ve bu müfredatta ilerlemeye başlıyorum.ekmek yapımını ve temel üretimi şu an görüyoruz.kolay kolay Aklıma üretimle ilgili bazı bilgiler geliyor.Yani artık ekmek yapacak durumdayım.O kadar düşünüyorum.Bu işi severek yapıyorum ve çok istekli ve keyifli bir meslek olduğunu düşünüyorum.Aklımıza gelmemeli. hamur malzemeleri ile sadece bir fırın olarak. Gıdanın birçok dalında iş sahibi olmak benim için gerçekten çok güzel” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort